Principală  —  IMPORTANTE   —   COVID-19: În R. Moldova au…

COVID-19: În R. Moldova au fost confirmate încă șase cazuri de infectare

FOTO: Getty Images

Astăzi, 18 martie, în laboratorul ANSP au fost prelevate 63 de probe, dintre care șase sunt pozitive – trei de import și trei de transmitere locală. Astfel, numărul cazurilor de infectare a ajuns la 36, fiind testate în total 372 de persoane, au anunțat autoritățile după ședința Centrului unic de comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Dintre cele 36 de persoane, una a fost externată, una a decedat, iar alta urmează să fie externată în zilele următoare.

Totodată, directorul ANSP, Nicolae Furtună, susține că în spațiul public apar multe informații false și precizează că este înregistrat doar un deces.

„La spitalul „Toma Ciorbă” avem disponibile 160 de locuri, dintre care 75 de paturi sunt destinate pentru persoanele care sunt suspecte sau deja s-a confirmat infectarea cu virusul COVID-19. Pentru a asigura un regim normal de muncă, am activizat Spitalul Clinic al MSMPS – Clinica nr. 2 – unde sunt internați pacienții cu forme ușoare de suspecție la COVID-19. Toate speculațiile că este un număr impunător de bolnavi sunt nefondate. În toate instituțiile respective sunt medici epidemiologic, avem suportul USMF, care ne-au oferit epidemiologi, consultați infescționiști, iarla necesitate vom aduce și alt personal calificat. Toate instituțiile strategice desemnate au și echipamente de protecție”, a declarat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, îndemnând populația să se informeze din surse oficiale și să țină cont de recomandările specialiștilor.

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a menționat că sursele media care diseminează informații false și agenții economici care majorează prețurile vor fi penalizați, iar prețurile ar putea fi plafonate.

De asemenea, el a anunțat că mâine vor avea loc cinci „ședințe zonale”.

„Vrem să mergem în teritoriu, să discutăm cu cei responsabili de fiecare raion, să vedem care este situația”, a adăugat șeful statului.

Pentru perioada 17 martie-15 mai, în R. Moldova a fost declarată stare de urgență în legătură cu situația epidemiologică provocată de COVID-19.