Principală  —  Ştiri  —  Social   —   COVID-19: În R. Moldova a…

COVID-19: În R. Moldova a fost înregistrat al treilea deces

Foto: World Health Organization in Moldova

A treia persoană a decedat din cauza infectării cu virusul de tip nou COVID-19. Aceasta era din Colicăuți, raionul Briceni. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Corneliu Cosovan, reprezentant al Comisiei pentru Situații Excepționale.

UPDATE: Potrivit ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, acesta a fost internat în spitalul din Edineț.

„Atunci când au fost prelevate probele, pentru că exista suspeciune la COVID-19, a fost ascunsă informația că a fost în contact cu anumite persoane care, în rezultat, această persoană a intrat în contact cu un număr impunător, inclusiv de lucrători medicali. Știu că o să apară în presă întrebări de ce a fost și a rămas spitalizat în Edineț. Atunci când persoana s-a adresat, după ce i-au fost făcute investigațiile medicale, a pierdut cunoștința, medicii au luat decizia că nu este posibil să fie realizată transportarea acestuia la un spital specializat strategic, care este determinat actualmente, a rămas izolat până să vină probele, dar, cu regret, astăzi am aflat că persoana este decedată. Acum se evaluează centrul de persoane cu care a fost în contact”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Primul despre al treilea deces a anunțat deputatul Dinu Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Până marți, 31 martie, în R. Moldova au fost înregistrate 353 de cazuri de infectare, dintre care 22 de pacienți au fost tratați, iar trei au decedat.