Principală  —  IMPORTANTE   —   COVID-19: Alte 127 de cazuri…

COVID-19: Alte 127 de cazuri confirmate. Focar într-un nou spital

Foto: World Health Organization in Moldova

Autoritățile prezintă informații despre cazurile confirmate de infectare cu noul coronavirus în R. Moldova până luni, 4 mai.

Astăzi, în R. Moldova au fost confirmate alte 127 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind procesate 696 de probe. Prin urmare, în total au fost înregistrate 4248 de cazuri confirmate în condiții de laborator, cazuri active fiind 2693.

Totodată, a fost înregistrat un focar în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” din Chișinău, unde 11 lucrători medicali din Secția neurologie au fost infectați cu noul coronavirus. Totuși, activitatea secției nu va fi sistată, potrivit ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, pentru că va fi schimbată echipa.

În același timp, de mâine își reia activitatea Spitalul Raional Ștefan Vodă. Dumbrăveanu a precizat că „inițial va fi activată Secția chirurgie, ulterior celelalte”.

Mâine va fi luată decizia de a permite bisericilor să oficieze slujbe cu participarea enoriașilor în curțile lăcașurilor sfinte.