Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Coronavirus în R. Moldova: Au…

Coronavirus în R. Moldova: Au fost înregistrate 10 cazuri de transmitere locală

Potrivit autorităților, în dimineața zilei de 16 martie, numărul cazurilor de infecție cu Coronavirus rămâne neschimbat – 23 de cazuri. Totuși, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a informat că din cele 23 de cazuri, 10 sunt de transmitere locală, comparativ cu 8, așa cum a fost anunțat duminică.

„Avem înregistrat primul caz de infectare a unui copil de 8 ani. În mod special, vreau să menționez că în situația în care avem transmitere locală, este vorba despre contacți care au calitate de rude apropiate ale persoanelor. Avem focare deja unde sunt înregistrate cazurile de Covid la mama, tata, feciorul și avem focare – soacra, nora, dar și încă o persoană suspectă”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Din cele 23 de persoane diagnosticate cu COVID, 3 se află în stare satisfăcătoare, 19 – medie, iar o persoană se află în stare extrem de gravă, fiind intubată.

Cu referire la cazul apărut în mass-media, cu privire la decesul unei femei din Cantemir, care ar fi revenit din Italia, ministra a declarat că persoana a decedat din cauza unui ictus cerebral.

Autoritățile fac un apel către cetățeni să stea acasă și să respecte măsurile de profilaxie.

Autoritățile au anunțat că de luni, 16 martie, toate localurile de agrement, restaurantele, barurile și piețele vor fi închise. Vor rămâne deschise doar farmaciile, stațiile peco și magazinele alimentare. Tot de luni seara urmează să fie sistat total traficul aerian din și spre R. Moldova, iar cetățenii străini nu vor mai putea ajunge în țară pe nicio cale.