Principală  —  IMPORTANTE   —   Condițiile proaste de la Unitatea…

Condițiile proaste de la Unitatea Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Bălți. Ministerul Sănătății anunță că a solicitat administrației instituției să creeze condiții temporare adecvate pentru pacienți și lucrători medicali

Ministerul Sănătății (MS) anunță că a solicitat administrației Spitalului Clinic Bălți să creeze condiții temporare adecvate pentru pacienți și lucrători medicali, pe perioada în care au loc lucrări de reconstrucție a Unității Primiri Urgențe din cadrul SC Bălți, a declarat pentru Ziarul de Gardă purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Elena Mudrîi.

Ministerul Sănătății menționează că, lucrările de reconstrucție a Unității Primiri Urgențe din cadrul SC Bălți au loc în contextul implementării Proiectului „Zona de cooperare transfrontalieră România – Moldova o zonă mai sigură prin îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), creșterea nivelului de pregătire și menținerea capacității personalului de intervenție în situații de urgență”.

Zilele trecute, experta anticorupție Diana Grosu a postat pe rețele de socializare mai multe fotografii și un video despre condițiile de la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic din Bălți. Postările arată încăperi vechi, unele chiar fără uși și medici care lucrează pe coridoare. Autoarea postării susține că administrația instituției s-ar face vinovată de condițiile „inumane” de la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Bălți și îndeamnă Guvernul și Ministerul Sănătății să viziteze această instituție pentru a vedea ce se întâmplă acolo.

De cealaltă parte, reprezentanții instituției medicale au menționat că, în prezent, Spitalului Clinic din Bălți este beneficiarul unui proiect transfrontalier care presupune „renovarea completă” și dotarea cu utilaje performante a Unități Primiri Urgențe. Astfel, departamentul Unitatea Primiri Urgențe a fost transferat temporar într-un alt bloc.

Reprezentanții Spitalului Clinic Bălți, despre condițiile proaste de la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul instituției, după acuzațiile aduse în spațiul public: „Administrația aduce scuzele de rigoare față de pacienții săi, vis-a-vis de condițiile de tratament”