Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Componența nominală a grupului de…

Componența nominală a grupului de experți naționali anti-trafic a fost aprobată

Sursa foto: mfa.gov.md

Comitetul Național pentru combaterea traficului de ființe umane a prezentat și aprobat raportul național de realizare a politicii de prevenire și combatere a traficului de persoane pentru anul 2022,  se anunță într-un comunicat marți, 21 martie.

Potrivit reprezentanților ministerului, a fost prezentat conceptul noului document de politici în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane. Participanții la ședință au aprobat componența nominală a grupului de experți naționali anti-trafic, DIREX, care vor fi implicați în pregătirea și implementarea primului exercițiu național de instruire anti-trafic bazat pe simulare în R. Moldova.

În cadrul ședinței, ministrul Nicu Popescu a subliniat importanța prevenirii traficului de persoane, în special în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei și prezenței refugiaților ucraineni pe teritoriul R. Moldova.

„Este esențial să prevenim, să informăm și să luptăm împotriva traficului de ființe umane, în special la frontierele statului nostru. Trebuie să avem grijă în special de copii și femei, care se confruntă cu un risc ridicat de trafic și exploatare”, a menționat viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu.