Principală  —  IMPORTANTE   —   Compania FlyOne, afiliată fostului ministru…

Compania FlyOne, afiliată fostului ministru al Justiției Vladimir Cebotari, anunță că a anulat o cursă aeriană din cauza alertei cu bombă de la Aeroport

Compania aeriană FlyOne, afiliată fostului ministru al Justiției Vladimir Cebotari, anunță miercuri, 20 iulie, că a anulat cursa Chișinău-Amsterdam-Chișinău din cauza alertei cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău.

„(…) Acest zbor nu poate fi onorat, așa cum Aeroportul din Amsterdam este închis pe timp de noapte, iar o altă planificare a acestei curse nu poate fi acceptată. Vă rugăm să verificați mesajele pentru a selecta una din alternativele pe care le oferă compania în acest caz”, se arată într-un comunicat al companiei.

În urmă cu câteva ore, oamenii legii au fost sesizați precum că în incinta Primăriei municipiului Chișinău, Aeroportului Internațional Chișinău, Mănăstirii Ciuflea și pe teritoriul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt” sunt amplasate obiecte explozibile. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate.

Până la această oră s-a stabilit că alerta cu bombă de la Primăria municipiului Chișinău a fost falsă.

Pe 12 iulie, Autoritatea Aeronautică Civilă a R. Moldova (AAC) a anunțat că a redus numărul de autorizații emise pe numele companiei aeriene FlyOne. Astfel, 23 din 38 de autorizații au fost suspendate până la remedierea unor probleme.

Anterior, AAC anunța că s-a autosesizat urmare a anulării mai multor curse a operatorului național „FlyOne” și spunea că va investiga activitatea companiei aeriene, circumstanțele care au dus la anularea mai multor curse aeriene, dar și condițiile în care sunt respectate drepturile consumatorilor.