Principală  —  IMPORTANTE   —   Comitetul Confederal al Confederației Naționale…

Comitetul Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor a luat act de demisia președintelui CNSM care ar fi adus „grave prejudicii materiale şi de imagine CNSM”

sursa: CNSM

Membrii Comitetului Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor (CNSM) au luat act de demisia lui Oleg Budza din funcția de președinte al CNSM și au decis să convoace la data de 14 decembrie curent ședința Consiliului General al CNSM în cadrul căreia vor fi examinate chestiuni cu privire la activitatea confederației pentru următoarea perioadă, se arată într-un comunicat de presă al CNSM.

Sindicaliștii au examinat și au dezbatut pe marginea chestiunii cu privire la poziția Biroului executiv al Federației Sindicale a Educației și Științei din R. Moldova (FSEŞ) asupra evoluției acțiunilor CNSM întru recuperarea mijloacelor financiare ale CNSM, potrivit comunicatului.

Președintele Federației Sindicale a Educației și Științei, Ghenadie Donos anunță că la şedinţa Consiliului General al CNSM urmează să fie examinată revocarea președintelui Oleg Budza, pentru săvârşirea unor fapte care ar fi adus „grave prejudicii materiale şi de imagine CNSM”.

Comunicat în stil spartan, laconicitatea e un lucru bun, dar cred că ar fi fost bine să se comunice câteva detalii despre ordinea de zi propusă pentru şedinţa în plen a Consiliului General al CNSM, anunțată pentru 14 decembrie, pentru ca cititorii să fie informați mai corect și mai deplin: – Cu privire la evoluția acțiunilor CNSM privind recuperarea mijloacelor financiare împrumutate prin decizie unilaterală de către președintele CNSM, dl Oleg Budza unor persoane juridice. – Cu privire la revocarea președintelui CNSM, dl Oleg Budza, pentru săvârşirea unor fapte care au adus grave prejudicii materiale şi de imagine CNSM; – Cu privire la alegerea președintelui CNSM cu mandat până la Congresul ordinar al CNSM; – Cu privire la aprobarea unei Declaraţii privind detașarea de la acțiunile unilaterale ale dlui Oleg Budza, în calitate de președinte al CNSM, susține Ghenadie Donos.

Deputatul Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate” Lilian Carp a anunțat miercuri, 10 noiembrie despre faptul că sesizează Procuratura Generală (PG) cu privire la gestionarea frauduloasă a patrimoniului sindical din R. Moldova.

Sesizarea este legată de activitatea Confederației Sindicatelor, dacă tot ieri și-a anunțat demisia din fruntea confederației, domnul Oleg Budza (…) Mergem cu un demers către Procuratura Generală cu tot pachetul de acte la care a lucrat comisia de anchetă. Anterior am mai trimis informații despre fraudele care au fost făcute de Confederația Sindicatelor, condusă în acea perioadă de Oleg Budza, dar astăzi am hotărât să trimit toate materialele. Sunt câteva zeci de anexe despre calculele care au fost făcute privind prejudiciul care a fost adus patrimoniului sindical, despre anumite bunuri, cum au fost vândute, cum anumiți politicieni au fost implicați în fraudarea patrimoniului sindical. (…) A fost prejudiciat în jur de un miliard de lei”.

Comisia de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor a fost constituită de Parlament, la 13 februarie 2020. DETALII