Principală  —  IMPORTANTE   —   CNESP se va întruni vineri…

CNESP se va întruni vineri în ședință pentru a aproba noi măsuri de sănătate publică

În contextul situației epidemiologice nefavorabile, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat că vineri, 26 februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) se va întruni în ședință pentru a aproba noi măsuri de sănătate publică.

„Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a convocat în ședință specialiștii epidemiologi ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pentru a discuta și înainta Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, măsuri restrictive menite să reducă cazurile de infecție cu COVID-19. Mâine, urmează CNESP să se întrunească într-o ședință pentru a aproba noi măsuri de sănătate publică”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Alte 1736 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate joi, 25 februarie, în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 8 sunt de import (2 – România, 3 – Ucraina, 1 – Polonia, 1 – Italia, 1 – Irlanda), anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 181 886.

Reprezentanții MSMPS au anunțat miercuri, 24 februarie, că numărul de cazuri este în creștere esențială comparativ cu zilele precedente.

În contextul situației epidemiologice nefavorabile și a creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, instituția face apel către populație să respecte măsurile de sănătate publică.

  • Purtați masca de protecție
  • Păstrați distanța fizică de minim 1 m între persoane
  • Evitați aglomerațiile
  • Spălați-vă cât mai des pe mâini sau dezinfectați-le
  • Stați acasă.