Principală  —  IMPORTANTE   —   Clădirea unui fost gimnaziu din…

Clădirea unui fost gimnaziu din capitală va fi returnată municipalității: va fi reparată și redeschisă

Reprezentantanții Primăriei municipiului Chișinău au anunțat sâmbătă, 15 august, că imobilul fostului gimnaziu nr. 6 din sectorul Botanica va fi returnat municipalității. O decizie în acest sens a fost adoptată la ultima ședință a Consiliului municipal Chișinău.

Activitatea instituției de învățământ nominalizate a fost suspendată în septembrie 2012, iar elevii și cadrele didactice au fost transferați atunci la Liceul Teoretic „Traian”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către Primărie, „având în vedere că în prezent instituțiile din împrejurime nu dispun de locuri libere (LT „Traian”, LT „Nicolae Iorga”, LT „Mihai Eminescu”), iar cererea pentru școlarizarea copiilor este în creștere, APL Chișinău a decis să identifice soluții de optimizare și dezvoltare a rețelei instituțiilor de învățământ, din teritoriul administrat, pentru asigurarea școlarizării tuturor copiilor, dar și creării  condițiilor pentru organizarea unui proces educațional de calitate.

Astfel, autoritățile municipale anunță că vor evalua starea tehnică a imobilului școlii nr. 6, după care va fi reparat și, respectiv, instituția va fi redeschisă pentru copii.