Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine este noul ambasador al…

Cine este noul ambasador al Republicii Moldova la Londra și ce avere declară

Ambasadorul agreat al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Angela Ponomariov, a prezentat copiile scrisorilor de acreditare directorului Protocolului Diplomatic, Vicemareșalul Corpului Diplomatic, Neil Holland.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2017, Ponomariov a ridicat un salariu de circa 192 de mii de lei de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. În declarație a fost trecut și un apartament de aproape 63 de m2 în valoare de 388 245 lei. Ponomariov mai deține și un automobil de model Mazda 6, anul de fabricație 2005, pe care l-a procurat în 2008 la un preț de 160 de mii de lei. Noua ambasadoare nu deține active financiare în țară sau în străinătate sau acțiuni în capitalul social al unui agent economic.

Candidatura Angelei Ponomariov a fost aprobată de Guvern încă în iunie curent. Acesta ocupa funcția de șefă a Secției Europa Occidentală, Centrală și de Sud-Est, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Angela Ponomariov activează în cadrul MAEIE din 1994 până în prezent, perioadă în care a parcurs toate rangurile diplomatice, până la cel superior, de ministru consilier.

Între 1997-2000, aceasta a activat în cadrul Ambasadei R. Moldova în Germania. Ulterior a fost însărcinat cu afaceri în Letonia, după care a activat în Ambasada R. Moldova în Austria, acolo unde a fost responsabilă, ca reprezentant permanent, de relațiile cu organizațiile internaționale.

Foto: mfa.gov.md