Principală  —  IMPORTANTE   —   Cine au fost membrii juriului…

Cine au fost membrii juriului din România la Eurovision și ce note au acordat: R. Moldova primise 12 puncte, iar Ucraina niciunul

Sursa foto: europalibera.org

Televiziunea Română a transmis, luni, 16 mai, un comunicat de presă în care a prezentat componența juriului României pentru Eurovision și notele acordate pentru fiecare țară în parte. Din juriu au făcut parte artiști precum Sanda Ladoși sau Luminița Anghel, iar juriul a acordat cele mai multe puncte R. Moldova, transmite Digi24.

„Ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către EBU, vă comunicăm lista membrilor juriului național și punctajul acordat de aceștia. Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi”, transmite TVR.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022, făcut public de Televiziunea Română:

  • Moldova-12 puncte
  • Grecia-10 puncte
  • Polonia-8 puncte
  • Olanda-7 puncte
  • Azerbaidjan-6 puncte
  • Australia-5 puncte
  • Italia-4 puncte
  • Spania-3 puncte
  • Finlanda-2 puncte
  • Lituania-1 punct.

Potrivit sursei citate, Televiziunea Română precizează că „a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent”.

„În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create. Televiziunea Română mulțumește public celor care au fost alături de România și au susținut reprezentantul nostru, wrs, în concurs, din sală sau din fața micilor ecrane”, se mai arată în comunicatul citat.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa „Stefania”, a câștigat concursul Eurovision 2022 desfășurat la Torino, Italia, datorită votului telespectatorilor, care a răsturnat topul ce fusese stabilit prin votul exprimat de juriul din 40 de țări. R. Moldova, reprezentată la Torino de Zdob şi Zdub și frații Advahov cu piesa „Trenulețul”, s-a clasat pe locul 7, după ce au obținut un punctaj de 253 de voturi. România, reprezentată de WRS cu piesa „Llamame”, s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte.