Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cinci angajați de la Curtea…

Cinci angajați de la Curtea de Apel Chișinău, printre care trei judecători, infectați cu noul coronavirus. Ședințele de judecată se desfășoară în regim obișnuit

La Curtea de Apel Chișinău sunt deja cinci cazuri de COVID-19, dintre care trei în rândul judecătorilor. Totuși, ofițera de presă a instanței, Octeabrina Popa, a declarat pentru ZdG că rămâne în vigoare dispoziția din 9 iunie și alta încă nu a fost emisă privind măsurile de prevenire a infecției.

Astfel, ședințele de judecată se vor desfășura în mod obișnuit, conform procedurii prevăzute de lege, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii infecției, fiind limitat doar accesul persoanelor în sălile de judecată, pentru a asigura păstrarea distanței sociale.

De asemenea, prezența la serviciu a angajaților Curții de Apel Chișinău, în sediul instanței, este obligatorie pentru personalul care, în virtutea obligațiunilor de serviciu și prestației oferite, nu pot activa de la distanță.

Curtea Supremă de Justiție a anunțat că în cadrul acesteia au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. În legătură cu acest fapt, ședințele de judecată ale Colegiului Penal al Curţii Supreme de Justiţie, precum şi pronunțarea hotărârilor motivate pe cauzele penale fixate pentru perioada 15 – 19 iunie 2020 se contramandează.