Principală  —  IMPORTANTE   —   Chișinăul împlinește astăzi 585 de…

Chișinăul împlinește astăzi 585 de ani de la prima atestare

Foto: Ion Ceban/ Facebook

Chișinăul împlinește joi, 14 octombrie, 585 de ani de la prima atestare. Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat anterior că din cauza creșterii ratei de infectare cu COVID în municipiul Chișinău, agenda de sărbătoare din acest an se va limita la oficializarea slujbei la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, precum și la interpretarea imnului Chișinăului de către compozitorul Eugen Doga.

„Hramul Chișinăului este o sărbătoare sfântă pentru orașul nostru drag! Este o sărbătoare pentru fiecare familie, atunci când în această zi primim oamenii dragi în ospeție sau mergem la cei apropiați. Chișinăul este casa fiecăruia care dorește să se regăsească. Am cunoscut istoria Chișinăului în diverse etape de dezvoltare. Astăzi, chiar dacă este o perioadă destul de complicată, orașul continuă să parcurgă un drum frumos de transformare (…)”, a spus primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, într-o postare pe Facebook, cu ocazia Hramului Orașului.

Din cauza creșterii ratei de infectare cu COVID în municipiul Chișinău, agenda de sărbătoare din acest an se va limita la oficializarea slujbei la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, precum și la interpretarea imnului Chișinăului de către compozitorul Eugen Doga.

Totodată, Ceban a anunțat, în contextul Hramului Orașului, despre organizarea unui eveniment pentru angajații mai multor întreprinderi municipale, printre care se numără Asociația de gospodărire a spațiilor verzi, Direcția Generală Locativ-Comunală și Amenajare, precum și Regia Transport Electric Chișinău (RTEC). Acestora li se vor acorda diplome, dar și un salariu suplimentar, a declarat primarul.

Ion Ceban a mai menționat că în perioada 13-14 octombrie vor avea loc mai multe spectacole pentru copii, la unele dintre ele accesul va fi gratuit.