Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cetățenii pot dona pentru a…

Cetățenii pot dona pentru a ajuta familia femeii de 30 de ani, care și-a pierdut viața în urma accidentului produs de o polițistă în stare de ebrietate: „A lăsat în urmă o fetiță de 6 anișori”

Sursa: Rusu Tatiana/Facebook

Valentina Bivol, victima accidentului rutier provocat de o polițistă în stare de ebrietate, care a avut loc în noaptea de marți, 29 august, la Sîngera, va fi înmormântată joi, 31 august. Astfel, a fost lansat un apel pentru donații, pentru a ajuta familia Valentinei să facă față „unei realități crunte”. În urma accidentului, fiica Valentinei, în vârstă de 6 ani și sora femeii, în vârstă de 17 ani, au ajuns la spital în stare gravă.

„O zi de sărbătoare s-a transformat într-o tragedie pentru o întreagă societate, după ce o polițistă beată a lovit trei pietoni pe trotuar, iar una dintre victime a murit pe loc. Valentina Bivol era o tânără mămică și avea toată viața înainte, însă în seara de 28 august i-a luat zilele prea crunt și devreme… O mamă, soție, soră, fiică și prietenă devotată – așa o descriu apropiații devastați de durere. A lăsat în urmă o fetiță de 6 anișori și un soț iubitor, toți apropiații îi vor simți lipsa. Petru Bivol, soțul Valentinei, s-a pomenit într-o clipă fără soție, și cu un copil mic în brațe, care nu înțelege ce se petrece și unde e mama… În aceste grele momente el are nevoie de suportul și ajutorul întregii societăți pentru a face față unei realități crunte și de a-și crește copilul. Cei care doresc să-și ia rămas bun de la Valentina o pot face astăzi, după orele 17:00, în Băcioi, la casa părintească a fetei”, se arată în anunțul publicat pe o platformă pentru donații.

Modalități de donație:

https://www.mcharity.org/…/zbor-lin-spre-ingeri,-valentina

SMS cu textul 209 la 3300 ( Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 de lei

(0)900 09005 pentru apel în rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 de lei

Paypal

office@mcharity.org – familia Bivol

Revolut

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – familia Bivol

Bancare

Transferul se face pe numele: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

IBAN MDL: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Cod Fiscal: 1021620005849

Notați în comentariul plății: pentru familia Bivol

Felicia Guțu, subofițeră superioară în cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Direcția patrulare Centru, este polițista care a provocat accidentul rutier din orașul Sângera, în urma căruia o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore de șase și 17 ani (fiica și sora victimei) au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, conform unor surse ale Ziarului de Gardă.

Detalii despre femeia de 30 de ani care s-a stins din viață, mamă a unei fetițe de 6 ani

Reprezentanții Poliției au anunțat că în urma accidentului rutier o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore de șase și 17 ani au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit unor surse ale ZdG, femeia locuia în comuna Băcioi, însă a mers la Sângera, la rude, pentru a sărbători hramul orașului. În momentul accidentului, femeia era însoțită de fiica și sora ei, în vârstă de șase și respectiv 17 ani. Femeia care s-a stins din viață este Valentina Bivol. Rrudele și apropiații femeii au început să posteze mesaje de condoleanțe pe Facebook.

Adolescenta de 17 ani a fost transportată la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău pentru îngrijiri medicale, iar fetița de șase ani a fost dusă la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”. Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a precizat că adolescenta se află în stare gravă, dar stabilă la terapie intensivă.

„Minora de 17 ani a fost transportată pe parcursul nopții. Starea de sănătate la internare a fost calificată ca fiind gravă, având mai multe traumatisme. Este semiconștientă. Pacienta a fost transferată în secția de reanimare, unde se află și până în prezent. Se află în stare gravă, dar stabilă, rămâne sub supraveghere medicală (…)”, a precizat Maxim Cazacu pentru ZdG.

Starea de sănătate a copilei de șase ani este grav stabilă, au comunicat reprezentanții Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” pentru ZdG.

„Copilul se află în secția trauma asociată și neurochirurgie sub supraveghere. Diagnosticat la internare cu contuzie cerebrală, contuzia cutiei toracice, escoriații multiple în regiunea corpului și contuzie a ficatului. În prezent, starea pacientului este grav stabilă”, au declarat reprezentanții spitalului.