Principală  —  IMPORTANTE   —   Centrele multifuncționale ale ASP activează…

Centrele multifuncționale ale ASP activează în ziua alegerilor parlamentare de la ora șapte dimineața până la ora nouă seara: vor elibera gratuit buletine de identitate provizorii

Centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice (ASP) activează în ziua alegerilor parlamentare anticipate începând cu ora șapte dimineața și până la ora nouă seara, timp în care vor fi eliberate buletine de identitate provizorii gratuit solicitanților.

ASP: Centrele multifuncționale vor asigura eliberarea buletinelor de identitate provizorii în mod gratuit, precum și vor înmâna actele de identitate confecționate. Deservirea cetățenilor se va efectua conform principiului teritorial.

Astăzi, 11 iulie 2021, în R. Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate, fiind cel de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței. Cetățenii vor alege o nouă componență a Parlamentului – organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legislativă a statului.

3 287 140 cetățeni cu drept de vot sunt așteptați la urne să aleagă componența viitorului Parlament de la Chișinău, să decidă cine va ocupa cele 101 fotolii de deputat, pentru un mandat de 4 ani.

În cursă sunt înregistrați 23 de concurenți electorali, dintre care 20 de partide, 2 blocuri electorale și un candidat independent.