Principală  —  IMPORTANTE   —   Cei 13 moldoveni, repatriați din…

Cei 13 moldoveni, repatriați din Fâșia Gaza, au ajuns în R. Moldova

Foto: Poliția de Frontieră

Cei 13 cetățeni moldoveni, repatriați din Fâșia Gaza, au ajuns joi, 27 mai, în R. Moldova, iar în aceste momente la punctul de trecere a frontierei Palanca are loc procedura de control al trecerii frontierei de stat, anunță Poliția de Frontieră.

Potrivit responsabililor din cadrul instituției, urmare a solicitărilor înregistrate la Ambasada R. Moldova de la Tel Aviv din partea unor cetăţeni ai R. Moldova din Fâşia Gaza, autoritățile naționale au făcut posibilă organizarea operaţiunii de repatriere a 13 cetățeni moldoveni, trei maturi și 10 copii.

„Cei 13 cetățeni moldoveni, repatriați din Fâșia Gaza, au ajuns în Republica Moldova. În aceste momente, la punctul de trecere a frontierei Palanca are loc procedura de control al trecerii frontierei de stat”, se arată într-o notă informativă.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu precizări privind operațiunea de repatriere a 13 cetățeni moldoveni, din Fâșia Gaza, prin punctul de trecere a frontierei Rafah, către Republica Arabă Egipt. 

Conform MAEIE, cetăţenilor moldoveni evacuaţi le-au fost asigurate mijloacele de transport până la Cairo, asigurări medicale, alimente, precum şi produse de strictă necesitate în cooperare cu Ambasada Ucrainei în Republica Arabă Egipt. Pe traseul Rafah – Cairo, securitatea transportului cetățenilor R. Moldova și ai Ucrainei a fost asigurată cu sprijinul autorităților egiptene.  

Pe 19 mai curent, Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de hotărâre privind alocarea din Fondul de Intervenție a 150 de mii de lei pentru evacuarea a 31 de cetățeni ai R. Moldova din Fâșia Gaza.