Principală  —  IMPORTANTE   —   Guvernul alocă 150 de mii…

Guvernul alocă 150 de mii de lei din Fondul de Intervenție pentru repatrierea a 31 de cetățeni ai R. Moldova din Fâșia Gaza

Foto: Reuters

Guvernul va aoca din Fondul de Intervenție 150 de mii de lei pentru evacuarea a 31 de cetățeni ai R. Moldova din Fâșia Gaza. Un proiect în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței de miercuri, 19 mai, a Cabinetului de miniștri.

Vin cu un nou punct în agendă în regim de urgență, solicitând respectuos acceptul dvs pentru alocarea din Fondul de Intervenție a Guvernului a sumei de 150 mii de lei pentru evacuarea din Fâșia Gaza a 31 de cetățeni ai R. Moldova. Cunoașteți care este situația în Fâși Gaza. Potrivit datelor prezentate de Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), la moment în Fâșia Gaza sunt șapte mame cu 24 de copii – toți cetățeni ai R. Moldova”, a declarat prim-ministrul interimar al R. Moldova, Aureliu Ciocoi.

Reprezentanții Ambasadei R. Moldova în Israel a emis marți, 18 mai, un comunicat de presă prin care anunță că zborurile de pe cursa Chișinău-Tel Aviv-Chișinău au fost reluate. Potrivit misiunii diplomatice, pentru săptămâna curentă sunt planificate trei zboruri pe 18, 19 și 20 mai.

Potrivit presei israeliene, cel puțin 213 persoane au fost ucise în Fâșia Gaza și 12 în Israel, în cele mai sângeroase confruntări din ultimii șapte ani, care deja au intrat în a 10-a zi.  

Israelul a comasat trupe la granița cu Fâșia Gaza și se află în „în diverse stadii de pregătire a operațiunilor terestre”, a anunțat un purtător de cuvânt al IDF (Forțele de apărare israeliene). Această mișcare aduce aminte de incursiunile armatei israeliene în teritoriile palestiniene în timpul conflictelor din 2008-2009 și 2014.