Principală  —  IMPORTANTE   —   CEC se întrunește joi în…

CEC se întrunește joi în ședință extraordinară

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) se întrunesc joi, 5 august, în ședință extraordinară pentru a examina mai multe subiecte cu privire la organizarea alegerilor pentru Adunarea Populară a U.T.A. Găgăuzia din 19 septembrie 2021.

Tot în cadrul ședinței membrii CEC urmează să decidă asupra cuantumului lunar al subvențiilor de la bugetul de stat destinate partidelor politice pentru perioada august – decembrie 2021, conform performanțelor obținute la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

În cadrul ședinței mai urmează să fie examinate câteva subiecte cu privire la acreditarea observatorilor internaționali pentru monitorizarea scrutinului din UTA Găgăuzia.

În total, pe agendă sunt programate 10 subiecte, iar agenda integrală poate fi consultată aici.

Mandatul actualilor membri CEC a expirat la 17 iunie curent, atunci când în R. Moldova se desfășura campania electorală pentru anticipatele din 11 iulie. Potrivit articolului 17 din Codul electoral cu privire la componența și mandatul Comisiei Electorale Centrale, în cazul în care mandatul Comisiei Electorale Centrale expiră în cursul perioadei electorale, mandatul se prelungeşte de drept până la finele acestei perioade şi intrarea ulterioară în funcţie a noilor membri, dar cu cel mult 90 de zile. Astfel, la mijlocul lunii septembrie urmează să fie aleși noi membri la CEC.