Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ce spune ex-primarul interimar despre…

Ce spune ex-primarul interimar despre problema privind alimentele alterate din grădinițe

Fostul primar general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, susține că directoarea grădiniței nr. 177 de la Ciocana, despre care a scris ieri Președinția, a fost demisă pentru că maltrata copiii și colecta taxe ilegale. Totodată, potrivit acestuia, comisiile nu sunt eficiente în rezolvarea problemei privind alimentele alterate.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Codreanu menționează că a făcut și el mai multe interpelări la CNA, Guvern și Procuratură și înaintează Președinției câteva propuneri:

  • „să adunați iarăși comisii nu este suficient. Personal, am sesizat CNA-ul de foarte multe ori, inclusiv despre faptul că nu s-a luat nicio atitudine în raport cu scandalul alimentației din 2016.
  • am sesizat și scris, și la Guvern, există și în raportul ANSA și alte rapoarte din 2016. Problema foarte mare este: câștigătorul în cadrul tuturor achizițiilor este desemnat agentul economic care are ca ofertă prețul cel mai mic pentru produsele alimentare. Dar prețul cel mai mic nu înseamnă și calitatea cea mai bună.
  • o altă problemă majoră este că, actualmente, DETS de sector organizează licitațiile fragmentat, dar tot ele sunt cele care monitorizează procesul de alimentație în instituțiile de învățământ. Ceea ce reprezintă o politică total greșită și manifestă conflicte de interes. Când am încercat să centralizez direcțiile de învățământ de sector, toate fracțiunile din CMC s-au opus”.

Fostul edil interimar precizează că „șefa de educație de la Ciocana a fost demisă exclusiv pentru problema achizițiilor publice în alimentația copiilor, la începutul lunii aprilie”.

Președinția scria ieri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că fosta directoare a grădiniței nr. 177 a fost concediată pentru că a încercat să se opună modului în care Direcția educație Ciocana organizează achizițiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădinițe. 

Rodica Guţu, șefa Direcției generale educație, tineret și sport, a declarat însă în cadrul ședinței Primăriei că niciun director nu a fost demis pentru că nu a vrut să achiziționeze anumite produse alimentare.