Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ce avere declară deputatul socialist…

Ce avere declară deputatul socialist care susține că are nevoie de doar 1000 de lei lunar pentru a trăi

Deputatul socialist Anatolie Labuneț, care se află la cel de-al doilea mandat de parlamentar, susține că, lunar, are nevoie de 1 000 de lei pentru a supraviețui. În această sumă se încadrează însă nu doar cheltuielile sale, dar și ale soției.

Reporterul ZdG a adresat mai multor membri ai PSRM întrebărie din partea cetățenilor și l-a întrebat și pe deputatul Labuneț de ce sumă are nevoie pentru a supraviețui.

„Nu prea mult. Aproximativ, cu soția, poate 1000 de lei”, ne-a spus deputatul socialist.

Potrivit răspunsului dat de Labuneț, necesitățile sale sunt mai mici și decât minimul de existență din R. Moldova. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS) în prima jumătate a anului 2019, minimul de existență în R. Moldova a constituit în medie, pe lună, 2 028 de lei. Acesta sumă ar urma să asigure, pentru o persoană, volumul minim de consum al bunurilor materiale şi a serviciilor pentru satisfacerea necesităţilor principale, menţinerea sănătăţii şi pentru susţinerea viabilităţii omului.

În declarația de avere și interese personale pentru 2018, deputatul indică un venit care depășește cu mult cei 1 000 de lei de care are nevoie lunar pentru trăi. Labuneț declară pentru 2018 un salariu total de circa 146 de mii de lei, echivalentul a circa 12 mii de lei lunar. La venit se mai adaugă și salariul anual al soției de 33 de mii de lei. La salariile celor doi soți se mai adaugă indemnizația de la Parlament a deputatului, în sumă de peste 69 de mii de lei, pensia acestuia de 44 de mii de lei, dar și pensia soției de aproape 42 de mii de lei.

Deputatul socialist mai trece în declarația sa de avere două apartamente, o vilă și două automobile, care aparțin însă soției. Familia Labuneț mai are și două depozite bancare în care păstrează peste 2 mii de euro și peste 2 mii de dolari.