Principală  —  IMPORTANTE   —   Cât costă să pleci ilegal…

Cât costă să pleci ilegal din Ucraina pe la punctul de trecere a frontierei Grimăncăuți?

Poliția de Frontieră a reținut un cetățean ucrainean și doi locuitori din Briceni, care l-ar fi ajutat să traverseze ilegal frontiera, contra sumei de 3000 USD.

„Tranzacția” a avut loc la 2 km de punctul de trecere a frontierei Grimăncăuți, Briceni. În urma schimbului de informații dintre polițiștii de frontieră moldoveni și grănicerii din Ucraina, a fost depistat, în apropierea frontierei de stat un automobil în care erau cei doi locuitori ai raionului Briceni, iar cetățeanul ucrainean, de 24 de ani, era ascuns la 300 de metri distanță, după o remorcă.

Poliția de Frontieră anunță că, după cercetarea locului comiterii infracțiunii, precum și căile de acces în zona de frontieră, într-un tufiș de lângă drum a fost găsită și ridicată suma de bani de 3000 USD, precum și file cu înscrisuri. 

În discuția oamenilor legii cu tânărul din Ucraina, acesta a declarat că a sosit până la frontieră cu tatăl său, iar cei doi bărbați din Briceni, identificați de către tatăl său prin cunoscuți, urmau să-l preia contra sumei de bani ridicate. Atunci când erau pe cale să fie depistați de oamenii legii, cei doi i-au cerut să se ascundă, ca să evite tragerea la răspundere. 

În comunicatul de presă al Poliției de Frontieră se spune că, după reținerea tuturor, procurorii le-au formulat învinuirea pentru traversarea ilegală a frontierei de stat, iar aceștia au fost plasați în arest preventiv pentru 15 zile în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de Poliție Bălți.

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.