Principală  —  IMPORTANTE   —   Cât au costat cele cinci…

Cât au costat cele cinci deplasări de serviciu efectuate în străinătate de către președinta Maia Sandu, în primul semestru al anului 2022: Vizita de la Kiev a costat zero lei – DOC

În prima jumătate a anului 2022, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut cinci vizite de lucru în afara țării, pentru care a cheltuit, în total, peste 75 de mii de lei. Instituția prezidențială a publicat un document cu informațiile privind deplasările de serviciu efectuate în străinătate de către președinta R. Moldova și membrii delegațiilor de la începutul anului 2022 și până în prezent.

Astfel, potrivit documentului, în perioada 18 – 20 februarie 2022, președinta Maia Sandu împreună cu secretara generală a Aparatului Președintelui R. Moldova, Cristina Gherasimov, au participat la Conferința pentru securitate de la München, Germania. Deplasarea a costat 34 300 lei.

În perioada 17 – 19 mai 2022, președinta Maia Sandu, însoțită de secretara generală a Aparatului Președintelui R. Moldova, Cristina Gherasimov, au întreprins o vizită de lucru în Belgia. Călătoria a costat 21 200 lei.

Pentru vizita președintei în Regatul Țărilor de Jos, au fost cheltuiți 14 400 lei, iar pentru participarea la summit-ul șefilor de stat și de guvern al Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, din Republica Elena au fost cheltuiți 5 500 de lei.

Totodată, documentul publicat de președinție arată că, pentru vizita de lucru la Kiev, președinta Maia Sandu și consilierul președintei R. Moldova în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, au fost cheltuiți zero lei.

Președinta Maia Sandu efectuează luni și marți, 4-5 iulie, o vizită de lucru la Atena, iar miercuri, 6 iulie, șefa statului se va afla la Vilnius, potrivit instituției Prezidențiale.

În capitala greacă, șefa statului va avea întrevederi bilaterale cu conducerea de vârf a Republicii Elene și va participa la Masa rotundă guvernamentală, ediția a 26-a, dedicată subiectelor economice de actualitate.

Miercuri, 6 iulie, președinta Maia Sandu se va afla în vizită de lucru la Vilnius, la invitația președintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda. Șefa statului va participa la celebrarea Zilei Statalității Lituaniei și se va întâlni cu oficiali de rang înalt ai țării, menționează Președinția.