Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Primele imagini din cadrul vizitei…

Primele imagini din cadrul vizitei președintei Sandu la Kiev. Maia Sandu a vizitat Bucha și Irpin – GALERIE FOTO și VIDEO

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, efectuează luni, 27 iunie, o vizită de lucru la Kiev. Este prima vizită pe care șefa statului o întreprinde în Ucraina de la începutul invaziei Moscovei asupra țării vecine.

Șefa statului a vizitat până acum orașul Bucha, unul dintre orașele în care au fost descoperite cadavre ale civililor ucraineni, cei mai mulți dintre ei împușcați în zona capului, după retragerea trupelor ruse de acolo.

Hanna Liubakova, o jurnalistă din Belarus, a publicat pe Twitter mai multe imagini cu președinta Sandu în timpul vizitei de la Bucha.

„Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a vizitat Borodianka, Bucha și Irpin. Un semn important de solidaritate!”, a scris jurnalista.

Și Președinția a postat imagini din cadrul vizitei.

În a șasea săptămână de război în Ucraina, întreaga lume a fost zguduită de atrocitățile invaziei rusești descoperite în orașul Bucha de lângă capitala ucraineană Kiev.

După retragerea trupelor ruse din Bucha în spațiul public au apărut imagini video care au șocat comunitatea internațională.

De-a lungul străzilor au fost descoperite cadavre ale civililor ucraineni, cei mai mulți dintre ei împușcați în zona capului. Civili ucraineni morți, cu mâinile legate la spate, au fost descoperiți aruncați în gropi comune săpate la periferiile orașului. Au fost descoperite și camere de tortură improvizate, unde zăceau corpurile neînsuflețite ale unor civili.

Rusia a respins „în mod categoric” că militarii săi ar fi comis crime de război împotriva civililor din Bucha. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că imaginile video sunt montate și că totul este o făcătură.

Descoperirea a sute de cadavre la Bucha a fost condamnată de ţările occidentale, iar Adunarea Generală a ONU, formată din cele 193 de state membre, s-a întrunit la New York și a votat pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.