Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președinta Maia Sandu întreprinde în…

Președinta Maia Sandu întreprinde în această săptămână vizite de lucru la Atena și Vilnius

Președinta Maia Sandu efectuează luni și marți, 4-5 iulie, o vizită de lucru la Atena, iar miercuri, 6 iulie, șefa statului se va afla la Vilnius, potrivit instituției Prezidențiale.

În capitala greacă, șefa statului va avea întrevederi bilaterale cu conducerea de vârf a Republicii Elene și va participa la Masa rotundă guvernamentală, ediția a 26-a, dedicată subiectelor economice de actualitate.

Miercuri, 6 iulie, președinta Maia Sandu se va afla în vizită de lucru la Vilnius, la invitația președintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda. Șefa statului va participa la celebrarea Zilei Statalității Lituaniei și se va întâlni cu oficiali de rang înalt ai țării, menționează Președinția.

Președintele Lituaniei, care s-a aflat în luna mai într-o vizită oficială la Chișinău, a declarat în cadrul unei conferințe de presă comune cu șefa statului, Maia Sandu, că Lituania susține fără echivoc parcursul european al R. Moldova.  „Lituania susține aspirațiile europene ale Moldovei și este gata să împărtășească experiența sa în procesul de diversificare a pieței energetice”, a declarat atunci Nauseda.