Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Care este starea celor 177…

Care este starea celor 177 de pacienți infectați cu noul coronavirus

În total, în acest moment, în R. Moldova sunt 177 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus. Au fost raportate 52 de cazuri de import și 125 cu transmitere locală. Datele au fost prezentate de ministra Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei, în total au fost testate 1298 de persoane în condiții de laborator. Cele 52 de cazuri de import provin din Marea Britanie, Italia, Franța, Elveția, Ucraina, Rusia, România, Cehia și Germania.

Cele 125 de cazuri cu transmitere locală au fost înregistrate în orașele: Chișinău – 48; Hâncești – 21; Soroca – 12; Ștefan Vodă – 9 cazuri; Ialoveni – 7 cazuri; Căușeni – 5 cazuri; Cahul – 3 cazuri; Anenii Noi – 3 cazuri; Râșcani – 3 cazuri; Sângerei, Cantemir, Taraclia Strășeni – câte un caz.

Potrivit ministrei, la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt internați 129 de pacienți, dintre care 25 în stare gravă, 60 de gravitate medie și 44 satisfăcătoare. La Spitalul Republican sunt 10 pacienți, dintre care 8 în stare gravă și alți 2 în stare de gravitate medie. La spitalul clinic de boli infecțioase pentru copii sunt internați 10 pacienți, 2 maturi și 8 copii, dintre care 4 sunt în stare de gravitate medie, iar restul sunt satisfăcători. La spitalul de copii „Emilian Coțaga” este internată o mamă în stare de gravitate medie. La spitalul ministerului Sănătății numărul 2, fostul spital feroviar sunt internate 14 persoane, 4 de gravitate medie și 10 în stare satisfăcătoare.

Totodată, ministra a anunțat că în R. Moldova a fost înregistrat cel de-al doilea deces de cauzat de noul coronavirus. Victima este o femeie de 79 de ani, care activa la Centrul Național de Medicină Urgentă Prespitalicească. Acesta fiind al doilea deces înregistrat în R. Moldova din cauza noului coronavirus.