Principală  —  IMPORTANTE   —   BNM, despre sechestrul pus de…

BNM, despre sechestrul pus de Procuratura Anticorupție pe bunurile B.C. „VICTORIABANK” S.A

Banca Națională a Moldovei a venit cu o reacție după ce Procuratura Anticorupție a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor în valoare 1,9 miliarde de lei ale B.C. „VICTORIABANK” S.A, figurantă în dosarul vizând frauda bancară.

Nota emisă de Banca Națională a Moldovei:

„B.C. „VICTORIABANK” S.A. este parte a procesului amplu de reforme desfășurat în ultimii ani în sectorul bancar, prin care și-a îmbunătățit activitatea la mai multe capitole strategice: transparentizarea acționariatului, guvernanța corporativă, conformarea normelor prudențiale, gestionarea riscurilor etc.

Această evoluție a fost un semnal important pentru investitori cu renume internațional, între care „Banca Transilvania” S.A., fapt apreciat și susținut de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.


În ultima perioadă, B.C. „VICTORIABANK” S.A. a înregistrat o dinamică pozitivă de modernizare și aliniere la standardele internaționale. În contextul acțiunilor recente ale organelor de anchetă, Banca Națională a Moldovei salută deschiderea conducerii B.C. „VICTORIABANK” S.A. de a conlucra cu acestea.

Banca Națională, în calitate de autoritate de supraveghere bancară, monitorizează încontinuu situația din sectorul bancar al Republicii Moldova.”

Procuratura Generală a anunțat astăzi, 11 august, că la solicitarea Procuraturii Anticorupție, „instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor în valoare 1,9 miliarde de lei ale unei bănci comerciale – figurantă în dosarul vizând frauda bancară”. 

Potrivit unui comunicat al PG, este vorba despre 54 de autoturisme, 24 de imobile și 4 autospeciale – în valoare de 58 milioane de lei, precum și 114 valori mobiliare de stat în sumă de 1,85 miliarde de lei.