Principală  —  IMPORTANTE   —   Avocata Poporului pentru drepturile copilului:…

Avocata Poporului pentru drepturile copilului: procesul de vaccinare se desfășoară lent, cu abateri și în mod netransparent. În ultimele 24 de ore în R. Moldova au fost vaccinate puțin peste 2 mii de persoane

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 2 130 de persoane, iar în total, în R. Moldova au fost imunizați 51 574 de oameni. Avocata Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu susține că procesul de vaccinare se desfășoară lent, cu abateri și în mod netransparent.

Procesul de imunizare decurge anevoios, cu mari neclarități și incertitudini având în vedere că, la etapa actuală, R. Moldova poate conta doar pe donații, iar cantitatea vaccinurilor disponibile în stoc este limitată”.

Avocata Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu regretă faptul că „autoritățile nu au reușit să elaboreze și să pună în aplicare o strategie clară de vaccinare, care să ofere cetățenilor informații pertinente despre procedura în care vor fi imunizați, fie că vor fi contactați de către medicul de familie, fie că urmează să se înregistreze pe o platformă online”.

De la începutul campaniei de vaccinare, 1,5 la sută din populația R. Moldova a fost imunizată împotriva COVID-19, au anunțat autoritățile, marți, 6 martie.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. La 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat un alt lot cu 14400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX. 

R. Moldova a recepționat pe 19 martie, alte 24570 de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

Sâmbătă, 27 martie, alte 50,4 mii de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca, donate de România, au ajuns în R. Moldova.