Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile ucrainene au extins perioada…

Autoritățile ucrainene au extins perioada de carantină până la 31 august. Noile condiții de călătorie în statul vecin

Ambasada R. Moldova în Ucraina aduce la cunoștință cetățenilor R. Moldova că autoritățile ucrainene au extins perioada de carantină până la 𝟑𝟏 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟎, cu menținerea restricțiilor de intrare în Ucraina pentru cetățenii străini. Astfel cetățenii care vor prezenta rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) după traversarea frontierei de stat a Ucrainei, vor fi exceptați de la obligația plasării în carantină și monitorizării prin aplicația „Acțiune acasă”.

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina informează că intrarea și aflarea pe teritoriul Ucrainei va fi permisă cetățenilor R. Moldova doar în cazul prezentării poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19, cu plasarea obligatorie în locuri determinate (la rude, prieteni, spații arendate) sau spații de observație (carantină) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal.

Totodată, tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii R. Moldova, fără plasarea la autoizolare (observare) pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul) și a poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19.

În lista persoanelor care nu cad sub obligațiunea plasării în spațiile de observație (carantină) sau autoizolare pentru o perioadă de 14 zile au fost incluși și conducătorii autocarelor de curse internaționale regulate de pasageri.

Reprezentanții ambasadei menționează că polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, sau are un partener (companie de asigurări) în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina. 𝐓𝐨𝐚𝐭ă 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚ț𝐢𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢ț𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐟𝐫𝐨𝐧𝐭𝐢𝐞𝐫𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭 𝐚 𝐔𝐜𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐢 î𝐧 𝐚𝐦𝐛𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐧𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐚𝐭ă 𝐡𝐭𝐭𝐩𝐬://𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭𝐮𝐤𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞.𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲/𝐫𝐮.

În Ucraina rămâne în vigoare purtarea obligatorie a măștilor de protecție în locurile publice și la serviciu, menținerea distanței sociale și respectarea altor măsuri de protecție individuală.

În cazul apariției unor situații problematice cetățenii sunt rugați să apeleze la serviciul consular al Ambasadei R. Moldova la +380-44-521-22-79 sau email: kiev@mfa.gov.md. În cazuri excepționale se va apela linia telefonică de urgență a Ambasadei + 38 068 384 2016 (activă 24/7, inclusiv Whatsaap și Viber).