Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile din România anunță la…

Autoritățile din România anunță la ce etapă se află proiectele, finanțate de UE, de reabilitare a patru poduri peste Prut și construcție a unui nou pod

sursa: Cătălin Drulă/ Facebook

Ministrul transporturilor și infrastructurii din România, Cătălin Drulă, anunță că Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în derulare cinci proiecte importante, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut și pentru construirea unui nou pod peste acest râu.

Proiectarea podului de la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tîrgu Mureș-Iași-Ungheni, este deja în derulare. Studiul de fezabilitate pentru pod e finalizat, iar după ce obținem acordul de mediu, aflat în procedură, lansăm licitația de proiectare și execuție.

Potrivit lui Cătălin Drulă, lucrările la podul de la Galați – Giurgiulești, cu o lungime de 125 de metri, construit în 1949, au demarat în iulie și se vor încheia peste 9 luni.

„Aici se va consolida grinda cu zăbrele, tablierul va fi sablat și vopsit, placa de beton armat care susține calea pe pod va fi reparată, calea pe pod și trotuarele vor fi refăcute, se vor schimba parapetele pietonale și de siguranță, rampele de acces vor fi refăcute, iar picioarele podului vor fi protejate de un dig de piatră brută, susține ministrul transporturilor și infrastructurii din România, Cătălin Drulă.

Pentru podurile de la Albița – Leușeni, de la Sculeni și de la Oancea – Cahul, CNAIR lucrează la proiectele de reabilitare care se vor desfășura pe modelul podului de la Galați – Giurgiulești.