Principală  —  IMPORTANTE   —   AUDIO/ „Cum recuperați b*** m***…

AUDIO „Cum recuperați b*** m*** dacă nu aveți două grame de creier în cap?”. Limbajul unei profesoare de la un centru de excelență din capitală în timpul orelor

Sursa foto: jurnalul.ro

O profesoară de la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” din capitală a folosit un limbaj licențios în timpul orelor. Aceasta le-a reproșat elevilor săi că „umblă și fac ce vor” și s-a plâns că din cauza lucrului doarme doar patru ore pe noapte.

Pe marginea acestui caz, Ziarul de Gardă a încercat să discute cu directoarea centrului de excelență, însă de la Cancelaria instituției ni s-a spus că aceasta va reveni cu un telefon.

„Eu stau în toată ziua până la dracu știe când în școala asta ca toate **** care umblă cu minciunile și cu porcăriile să recupereze. Cum recuperați b*** m*** dacă nu aveți două grame de creier în cap? (…). Umblăm și facem ce vrem și cum vrem și încă mai venim în pas urât cu (…) *** și *** ***, în rând cu toată lumea. Niște *** ***. Eu nu taxez lucrurile astea ca lucruri normale. Eu sunt z*** *** de lucru, patru ore dorm pe noapte (…)”, a spus profesoara în timpul orelor, conform unei secvențe audio publicate de realitatea.md.

Miercuri, 10 aprilie, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunța că s-a autosesizat cu privire la cazul în care o profesoară de la un centru de excelență din capitală ar fi folosit un limbaj licențios în timpul orelor. Ministerul informa că instituția de învățământ a inițiat o anchetă pe marginea acestui caz, fiind sesizată încă la sfârșitul săptămânii trecute.

Reprezentanții MEC îndeamnă cadrele didactice să dea dovadă de respect și toleranță față de copii, să respecte normele de conduită și să fie un exemplu de comportament.

„Ministerul va continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățământ privind acest caz. Reiterăm că MEC condamnă orice tip de comportament neadecvat și violență, inclusiv verbală, în mediul școlar, indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată (…). Fiecare copil are dreptul să studieze în cadrul unui mediu prietenos și protectiv pentru dezvoltare”, susțin reprezentanții MEC.

Anterior, MEC anunța că municipiul Chișinău este una dintre localitățile cu cele mai frecvente probleme legate de violența în instituțiile de învățământ și plățile informale.