Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Au privat de libertate doi…

„Au privat de libertate doi gardieni”. Oleg Tofilat: Vicedirectorul CFM, împreună cu o altă persoană, a pătruns în timpul nopții în incinta administrației întreprinderii

Foto: Calea Ferată din Moldova/Facebook

Două persoane au pătruns în incinta administrației Căii Ferate din Moldova (CFM), în noaptea de 4 noiembrie, deconectând sistemele de securitate. Potrivit directorului întreprinderii de stat Oleg Tofilat, vicedirectorul general al CFM, responsabil pe securitate, și o persoană necunoscută, care s-a prezentat „drept angajat al unui organ de forță”, au „privat de libertate doi gardieni ai CFM”.

Incidentul a avut loc în noaptea de 3 spre 4 noiembrie, iar șeful CFM a menționat a doua zi că „nu are claritatea nici cât timp au petrecut, nici cu ce s-au ocupat”.

Luni, 7 noiembrie, Oleg Tofilat a anunțat că una dintre persoanele care au intrat în clădire, vicedirectorul general al CFM, responsabil pe securitate, a fost suspendat din funcție în timp ce are loc o anchetă internă. Conform informațiilor prezentate pe site-ul CFM, funcția de director general adjunct pentru securitate este ocupată de Vitalie Bujor.

„Timp de câteva ore, practic au privat de libertate doi gardieni ai CFM – închizându-i în încăperea de serviciu, sechestrându-le telefoanele si interzicându-le să comunice, să iasă la WC sau să fumeze. Grupul de anchetă internă își continuă activitatea, iar bravul nostru securist nocturn este suspendat din funcție până se clarifică lucrurile”, a scris Oleg Tofilat pe pagina sa de Facebook.

Cazul de intrare în timpul nopții în incinta administrației CFM a fost făcut public de șeful întreprinderii vineri, 4 noiembrie. Acesta a spus atunci că „succesele CFM de ultimul timp nu le dau pace elementelor mai puțin responsabile din societate”.