Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Au fost confimate încă 29…

Au fost confimate încă 29 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor din sistemul medical

Pe parcursul zilei de astăzi, 7 aprilie, au fost confirmate încă 29 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate. Despre acest lucru au anunțat reprezentanții ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale(MSMPS).

Potrivit MSMPS, dintre cele 29 cazuri de infectare cu noul coronavirus: 9 sunt medici, 8 – asistenți medicali, 2 – felceri, 2 – farmaciști și 8 fac parte din personalul auxiliar.

Astfel, numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19, pe cale comunitară, habituală sau la locul de muncă, a ajuns la cifra de 286.

Cele mai multe cazuri de infectări în rândul lucrătorilor medicali s-au înregistrat în: Soroca, Ștefan Vodă, Glodeni Spitalul Clinic Republican , AMU Chișinău, Spitalul Clinic de Psihiatrie, Spitalul Raional Orhei, CNAMUP.

Până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul R. Moldova au fost confirmate 1.056 de cazuri de persoane infectate cu noul tip de coronavirus COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 40 au fost declarate vindecate și externate, iar 22 au decedat.