Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Atenționare de călătorie pentru moldovenii…

Atenționare de călătorie pentru moldovenii care pleacă în Bulgaria: Vor fi organizate proteste la patru puncte de trecere a frontierei

Ambasada R. Moldova în Bulgaria informează cetățenii moldoveni, care tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, în perioada 29 – 31 martie 2023, între orele 10:00 – 11:00 vor avea loc proteste la patru puncte de trecere a frontierei. Reprezentanții Ambasadei menționează că acțiunile vor fi organizate de Asociația Națională a Producătorilor de Cereale din Bulgaria, iar accesul auto în cele 4 puncte de control va fi blocat.

Este vorba despre punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria și România:

  • Kardam (BG) – Negru Vodă (RO);
  • Silistra (BG) – Ostrov (RO);
  • Ruse (BG) – Giurgiu (RO);
  • Vidin (BG) – Calafat (RO).

„Accesul auto în punctele menționate va fi blocat inclusiv cu tehnică agricolă. Este posibil ca, pentru perioade limitate de timp, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere, la fel și circulația prin punctele menționate. Se pot forma coloane de autovehicule”, anunță Ambasada R. Moldova în Bulgaria.

În acest sens, Ambasada recomandă cetățenilor să urmărească situația din zonele respective, iar șoferii să respecte strict regulile de circulație rutieră, precum și semnalele organelor de control aflate la fața locului.