Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ATENȚIE, se filmează! Circulație oprită…

ATENȚIE, se filmează! Circulație oprită temporar pe unele străzi ale capitalei

Circulația pe unele străzi ale municipiului Chișinău va fi oprită temporar vineri, 5 aprilie, în vederea efectuării unor filmări pentru proiectul cinematografic „Transit Times”, al casei de producție „YOUBESC”.

Între orele 10:00-16:00, circulația va fi oprită pe bulevardul Iu. Gagarin, tronsonul cuprins între sensul giratoriu cu bulevardul C. Negruzzi și pasajul pietonal subteran. Circulația va fi sistată pe prima bandă în direcția sectorului Botanica.

Între orele 14:00 – 19:00, circulația va fi oprită pe strada Aleea Gării, tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Iu. Gagarin, până la str. Aleea Gării. Aici circulația va fi oprită total pentru perioade de cinci minute, în timpul filmărilor, potrivit unei dispoziții semnate de primarul capitalei, Ion Ceban.

Filmările au început în Chișinău la 3 aprilie și vor continua până pe 16 mai, după cum se arată în graficul inserat în dispoziția primarului.

Conform autorităților municipale, filmul „Transit Time” este susținut de Centrul Național al Cinematografiei din R. Moldova și reprezintă „prima aplicare a schemelor de atragere a investițiilor în domeniul audiovizual în țara noastră”.

După ce ziua de miercuri, 3 aprilie, a început cu ambuteiaje kilometrice, Primăria municipiului Chișinău a anunțat că în capitală se filmează un lungmetraj, ceea ce implică sistarea parțială sau totală a circulației transportului pe mai multe străzi. Acțiunea va dura mai mult de o lună.