Principală  —  IMPORTANTE   —   Vor fi afectate traseele de…

Vor fi afectate traseele de circulație? Mâine, în capitală vor avea loc noi filmări pentru „Transit Time”

Sursă: Regia Transport Electric Chișinău

Primăria municipiului Chișinău informează că vineri, 5 aprilie 2024, între orele: 10:00-16:00, Casa de producție „YOUBESC”, va realiza activități de filmare a unor secvențe de film în scuarul Iurie Gagarin din sectorul Centru al capitalei.

Potrivit declarației prealabile depuse de organizatori la Primăria Chișinău, filmările se vor desfășura în scuarul Iurie Gagarin, fără afectarea zonei carosabile a bulevardului Iurie Gagarin.

„(…) Producătorii peliculei cinematografice își vor planifica activitățile de filmare pe străzile principale doar în zilele de odihnă, conform unui grafic stabilit.

Menționam că aceste activități au fost avizate de către autoritățile guvernamentale de profil, precum și de organele de forță, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Inspectoratul General al Poliției și Inspectoratul General al Carabinierilor, care urmează să asigure ordinea publică pe toata perioada derulării filmărilor.

Având în vedere ca au fost solicitate și alte adrese din capitală pentru filmările secvențelor de film, prevăzute pentru o perioadă de două luni, solicităm conducătorilor auto să se conformeze cerințelor polițiștilor, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere”, se spune într-un comunicat al Primăriei.

Conform autorităților municipale, filmul „Transit Time” este susținut de Centrul Național al Cinematografiei din R. Moldova și reprezintă „prima aplicare a schemelor de atragere a investițiilor în domeniul audiovizual în țara noastră”.

După ce ziua de miercuri, 3 aprilie, a început cu ambuteiaje kilometrice, Primăria municipiului Chișinău a anunțat că în capitală se filmează un lungmetraj, ceea ce implică sistarea parțială sau totală a circulației transportului pe mai multe străzi. Acțiunea va dura mai mult de o lună.