Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Astăzi este Ziua Internațională a…

Astăzi este Ziua Internațională a copiilor bolnavi de cancer

„În fiecare an, mai mult de 250.000 de copii și adolescenți cu vârsta sub 20, sunt diagnosticați cu cancer, 90000 nu supraviețuiesc. Mult mai multe cazuri rămân nediagnosticate și raportate. 80% din acești copii provin din țări cu venituri mici și medii în care sistemele de sănătate sunt slabe, serviciile de sănătate sunt adesea inaccesibile și medicamente esențiale fie nu sunt disponibile sau sunt prea scumpe(OMS). Chiar și țările dezvoltate se confruntă cu afecțiunile legate de tumorile maligne în rândul copiilor”, menționează medicul Ion Purice Nistor pe blogul său. Asta după ce recent, Purice a demarat o acțiune de sensibilizare a populației privind fenomenul cancerului în rândurile copiilor.

„Ieri, încă o dată m-am convins că o mare parte din populația noastră are nevoie de informare, dar și că reacționează rece și timorat.

Anual, la data de 15 februarie este marcată Ziua Internațională a Copiilor bolnavi de cancer, de aceea am încercat câtuși de puțin să sensibilizăm societatea. Copilăria este timpul nevinovăției și bucuriei”, a mai spus Purice.

Totodată, Purice a accentuat că este necesar ca tânărul/copilul să fie diagnosticat într-o fază incipientă a bolii pentru a i se da cele mai mari şanse de vindecare și recuperare iar, profilaxia, prevenirea și diagnosticarea la timp joacă un rol esențial.

Amintim că în anul 2014 în Republica Moldova s-au înregistrat 62 cazuri de cancer la copii cu vârsta între 0-14 ani și 78 cazuri la persoane cu vârsta cuprinsă între 15-24 ani.

Sursa foto: http://www.doctorulzilei.ro/