Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Aproape 400 de sticle de…

Aproape 400 de sticle de alcool de import urmează a fi distruse sau întoarse producătorului, după ce ANSA a depistat o concentrație mare de plumb și alcool metilic

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a depistat un lot de producție alcoolică de import, în cantitate de 378 de sticle, cu depășirea nivelului admisibil de concentrație în masă a plumbului și a alcoolului metilic. Potrivit unui comunicat al ANSA, instituția a dispus interzicerea plasării pe piață a lotului dat, acesta urmând să fie nimicit sau returnat producătorului.

„Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii, urmare a sesizării Instituției Publice „Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate”, s-a depistat un lot de producție alcoolică de import, în cantitate de 378 de sticle, cu depășirea nivelului admisibil de concentrație în masă a plumbului (0,4 mg/dm3), în conformitate cu reglementările legale, nivelul admisibil de concentrație în masă a plumbului constituie 0,3 mg/dm3.

De asemenea, s-a constatat și depășirea concentrației în masă a alcoolului metilic (1,22 mg/dm3), în conformitate cu reglementările legale, nivelul admisibil de concentrație în masă a alcoolului metilic constituie 1,0 mg/dm3.

Astfel, Agenția a dispus interzicerea plasarii pe piață a lotului dat. Lotul neconform urmează a fi nimicit sau returnat producătorului”, menționează ANSA într-un comunicat de presă.

ANSA nu a oferit detalii despre tipul producției alcoolice care urmează să fie nimicită sau returnată producătorului.

În acest context, reprezentanții Agenției Națională pentru Siguranța Alimentelor înseamnă cetățenii să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 26 46 43 sau Linia Verde: 0 800 800 33, în cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) este autoritatea administrativă cu activitate națională responsabilă de implementarea politicii statului în domeniul de reglementare şi control pentru siguranţa alimentelor şi în domeniul sanitar-veterinar, zootehnic, al protecţiei plantelor şi carantinei fitosanitare, controlului semincer, calităţii produselor primare, produselor alimentare şi a hranei pentru animale.