Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Apelul unui veteran al conflictului…

Apelul unui veteran al conflictului de pe Nistru, migrant în Irlanda: „Să fim alături de poporul nostru”

Un veteran al conflictului de pe Nistru, care a migrat în Irlanda, face un apel către toți veteranii de război din R. Moldova, cu îndemnul de a fi alături de popor și de a-și exprima interesele politice individual, prin vot.

„Fac un apel către toți veteranii de război – să fim alături de poporul nostru, pentru care am luptat. Persoanele ce fac declarații din numele tuturor veteranilor, promovând interese personale pe lîngă un partid sau altul nu reprezintă majoritatea veteranilor. Noi am luptat pentru binele întregului popor! Interesele politice le exprimăm prin vot, fiecare individual. Suntem împotriva violenței sub orice formă”, a spus Alexei Verdes.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională alegerea conducerii Parlamentului R. Moldova și votarea noului Guvern, iar ulterior, a instituit interimatul funcției de președinte, după ce, în prealabil, a decis că termenul limită în care putea fi votat un nou Guvern era 7 iunie 2019, nu 9 iunie, așa cum se menționa anterior în spațiul public.

Deciziile Curții Constituționale (CC) din ultimele zile vin să coincidă cu poziția Partidului Democrat din Moldova (PDM), care a declarat nelegitime voturile din Parlament și a solicitat declanșarea alegerilor anticipate.

„Sincronizarea” dintre PDM și CC nu este însă una întâmplătoare. Dintre cei 6 judecători ai Înaltei Curți, 3 dintre ei au fost anterior deputați ai PDM, iar doi au fost incluși în componența CC cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare din luna februarie.

Sursa foto: Arhiva personala, Alexei Verdes