Principală  —  IMPORTANTE   —   Anticorpi la fals: Satul în…

Anticorpi la fals: Satul în care „nu există Covid”. Tragedia unei familii vs fake-urile în care cred locuitorii – PODCAST

Într-un sat din Ștefan-Vodă, unde cei mai mulți dintre locuitori refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului, considerând că virusul nu este periculos, o femeie de 36 de ani, care nu avea boli cronice sau alte afecțiuni, s-a infectat toamna trecută și în scurt timp a murit, lăsând orfani trei copii, cel mai mic având doar câteva luni. 

Și după acest caz rudele și sătenii afirmă că nu există Covid, iar virusul este doar o răceală și își dau cu presupusul despre decesul femeii. 

Convingerea lor, împărtășită de multă lume în Republica Moldova, pornește încă de la începutul pandemiei, când fostul președinte a afirmat că SARS-Cov2 nu e decât o răceală și că nu este periculos mai ales pentru tineri. Deși între timp peste 10 mii de decese s-au produs în Moldova anume din această cauză, iar secțiile de terapie intensivă abia mai făceau față fluxului mare de pacienți în stare gravă, declarațiile acestuia au fost purtate din gură în gură, ca o baladă, pe care mulți o cred și azi, în pofida avertismentelor lansate de oamenii de știință. 

Doctorii de la Spitalul Raional din Căușeni vin cu explicații. 

Dacă este posibil și în ce condiții ar putea tineri aparent sănătoși să sufere complicații atât de grave după Covid ne spune în podcast medicul cardiolog, Daniela Ivanov. 

Ascultați întreaga istorie și explicațiile specialiștilor în episodul trei din podcastul Anticorpi la fals pe Ziarul de Gardă, dar și în cele mai importante aplicații de podcast: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Anchor.

Podcasturile au fost elaborate în cadrul proiectului API și DW Akademie, cu sprijinul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu neapărat coincid cu poziția Deutsche Welle și/sau a Ministerului Federal German.