Principală  —  IMPORTANTE   —   ANRE anunță că a modificat…

ANRE anunță că a modificat regulile pieței energiei electrice

Membrii Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au aprobat vineri, 30 iunie, modificarea regulilor pieței energiei electrice, pentru „asigurarea unui cadru de reglementare transparent, continuu și constant pentru participanții la piață, după încetarea stării de urgență și a efectelor dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE)”.

„Prin realizarea modificărilor respective va fi posibilă intervenția ANRE în scopul ajustării prețurilor pentru dezechilibre în funcție de conjunctura pieţei naționale și regionale și evitării unui comportament neconcurențial din partea participanților la piața angro de energie electrică.

Totodată, a fost aprobată hotărârea de stabilire a factorilor de dezechilibru, care va asigura cadrul normativ necesar operatorului sistemului de transport Î.S. „Moldelectrica” pentru realizarea calculului și facturarea dezechilibrelor către părțile responsabile pentru echilibrare”, se spune într-un comunicat al Agenției.

De asemenea, au fost emise avizele privind cuantumul tarifelor pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate de către:

Î.M. „Direcția de Producție a Gospodăriei Comunale și de Locuințe” din orașul Fălești: pentru serviciul public de alimentare cu apă – 30,95 lei/m3; pentru serviciul de canalizare – 33,17 lei/m3;

Î.M. „ Gospodăria Comunal-Locativă Călărași”: pentru serviciul public de alimentare cu apă – 25,03 lei/m3; pentru serviciul public de canalizare – 20,34 lei/m3;

Î.M. „Gospodăria Comunală Rîșcani”: pentru serviciul public de alimentare cu apă – 16,25 lei/m3; pentru serviciul public de canalizare – 29,01 lei/m3;

Î.M. Direcția de Producție „Apă-Canal” Anenii Noi: pentru serviciul public de alimentare cu apă – 21,25 lei/m3;  pentru serviciul public de canalizare – 37,07 lei/m3.