Principală  —  IMPORTANTE   —   Angajații IGSU au intervenit în…

Angajații IGSU au intervenit în 33 de situații de risc, în ultimele 24 de ore: trei ambulanțe au rămas blocate în nămeți

Foto: IGSU

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că pompierii și salvatorii din au fost mobilizați pentru a interveni la deblocarea și tractarea mai multor mijloace de transport, în ultimele 24 de ore.

Potrivit IGSU, primul caz a avut loc în satul Ciucur-Mingir, raionul Cimișlia, unde o ambulanță a fost care trebuia să ajungă la un pacient a rămas blocată în nămeți. Astfel, ajunși la fața locului, pompierii au deblocat vehiculul și au transportat pacientul până la ambulanță. Alte două ambulanțe au fost tractate de către angajații Inspectoratului în raioanele Caușeni și Călărași. Tot pompierii și salvatorii au tractat un TIR cu greutatea de 25 de tone, care în urma surpării asfaltului a rămas blocat într-o gură de canalizare. Pompierii au reușit deblocarea acestuia, iar ulterior autoturismul de tonaj și-a continuat drumul.

Potrivit IGSU, în ultimile 24 de ore salvatorii au intervenit în 33 situații de risc. În contextul condițiilor de iarnă salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să aibă lopată și lanțuri.