Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Andrian Candu va discuta astăzi…

Andrian Candu va discuta astăzi cu reprezentanții mass-media despre accesul jurnaliștilor în Parlament

Azi, președintele Parlamentului, Andrian Candu va avea o  întâlnire cu mai mulți reprezentanți media,  cu scopul de identifica soluțiile logistice pentru  soluționarea problemei. „Concluziile vor fi prezentate colegilor deputați, care vor lua o decizie în acest sens”, a menționat Candu.

„Presa trebuie să asiste la ședințele Parlamentului, are acces în prezent și va avea în continuare. Un detaliu mai puțin cunoscut este faptul că mass media are deja un loc rezervat în sala de ședințe plenare: toți reporterii acreditați au acces în încăperea unde se desfășoară ședințele Legislativului.  De asemenea, jurnaliștii ce nu au solicitat acreditări permanente, oricând pot cere acreditări temporare, pe care le primesc în mai puțin de două ore”, a  spus Candu, adăugând că subiectul disputei dintre criticii actualului sistem și Parlament este accesul direct al cameramanilor.

„Reprezentanții unor instituții media solicită ca operatorii proprii de imagine să fie prezenți în sala de ședințe, deși Parlamentul are deja 6 camere video și oferă imagini în direct, minut cu minut, pentru toate sursele media. Pot fi găsite soluții logistice și pentru a satisface această solicitare, important este menținerea unui dialog constructiv și redarea situației în mod onest. Repet, reporterii au acces la ședințele plenare, acum se cere ca și cameramanii să poată intra oricând în sală (deși unghiul de filmare nu permite ca aceștia să filmeze deputații din față.)”, a conchis Candu.

Amintim că reprezentanții mass-media au  organizat mai multe proteste, întrucât după renovarea instituției nu au mai avut acces în sala de ședințe a Parlamentului.