Principală  —  IMPORTANTE   —   Anchetă internă la Spitalul Clinic…

Anchetă internă la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, după ce într-un birou al instituției au fost descoperite cutii cu medicamente și echipamente medicale. Ce spune conducerea spitalului: „Au fost camuflate”

imagine simbol

Conducerea Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății a pornit o anchetă internă, după ce într-o încăpere din cadrul instituției medicale au fost descoperite mai multe medicamente și echipamente medicale. Pentru că nimeni nu cunoaște de ce și cum medicamentele au ajuns acolo reprezentanții spitalului spun că fac investigații pentru a afla mai multe detalii.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, directorul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății (MS), Igor Curov, ne-a comunicat că într-adevăr într-o încăpere din cadrul spitalului au fost depistate mai multe medicamente și echipamente medicale, iar întrucât nu se cunoaște în ce circumstanțe au ajuns medicamente acolo șeful instituției medicale ne-a comunicat că, la propunerea sa, a fost constituită o comisiei care a inițiat o anchetă internă pentru a stabili proveniența și beneficiarii medicamentelor și consumabilelor.

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a inițiat o anchetă internă pentru a stabili cine a adus medicamentele și cum au ajuns acestea în încăperea auxiliară

Igor Curov

„Medicamentele au fost găsite într-un depozit suplimentar din spital. Într-o încăpere auxiliară au fost depozitate medicamente și consumabile pe care noi le-am văzut, le-am descoperit. În timpul unei vizite, eu am deschis toate încăperile de pe etajul cutare și am observat cutiile și, clar lucru, am intrat în esență și am văzut. A fost pornită o anchetă internă în cadrul căreia vom stabili cum au ajuns medicamentele acolo și consumabilele, de unde și ale cui sunt. Ancheta este încă în derulare și până când nu avem careva rezultate. Medicamentele au fost descoperite în incinta spitalului, sunt medicamente diferite, iar suma acestora urmează a fi stabilită de către comisie pentru că medicamentele când intră în spital intră cu un preț conform facturii și pe lista care au fost depistate va fi stabilită concluzia comisiei, unde va fi lista și circumstanțele. Acum, medicamentele sunt depozitate în incinta farmaciei din cadrul spitalului. (…)”, a declarat Igor Curov, Director al IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Curov: „Procesul se întinde… pentru că membrii Comisiei s-au infectat cu COVID-19

Directorul instituției medicale susține că la două săptămâni de la inițiere, ancheta încă nu are o finalitate, întrucât mai mulți membri ai Comisiei de anchetă s-au infectat cu COVID-19 și sunt în concediu medical.

„Situația epidemiologică nu este prea bună și sunt colaboratori care sunt infectați cu COVID și sunt pe concediu medical și clar lucru se întinde procesul examinării. Trebuie să vorbim cu toți participanții care au văzut și participat la depozitarea medicamentelor. Este o procedură banală, internă, dar eu nu vreau să învinuiesc pe nimeni absolut în lipsa dovezilor. Poate a fost un depozit suplimentar de păstrare a medicamentelor fiindcă condițiile de depozitare au fost bune. Colaboratorii instituției fac parte din comisie. Cazul a avut loc acum două săptămâni”, a mai menționat Igor Curov, Director al IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Solicitat de Ziarul de Gardă vice-directorul instituției, Vasile Parasca, ne-a declarat că depozitul de medicamente a fost descoperit de către autorități în luna octombrie. Potrivit doctorului, medicamentele găsite acolo sunt cele mai des utilizate în instituție, iar valoarea totală a acestora se ridică la aproximativ 100 000 de lei.

Parasca: „Medicamentele au fost camuflate și ele au fost cedate într-o măsură oarecare”

Vasile Parasca

„Eu eram în concediu, dar știu că în octombrie a fost găsit (tr. depozitul) de medicamente, ustensile, utilaj medical mărunt care se folosește des, undeva în mărime de vreo 100 000 de lei, preparate care sunt des folosite – antibiotice de toate. Nu se știe cine le-a pus acolo. A fost creată comisia și ea va stabili circumstanțele și conducerea va lua o decizie asupra persoanelor care sunt vinovate. Medicamente urmează să fie transmite la farmacia instituției. (…) E clar că medicamentele au fost camuflate pentru că până acuma nimeni nu a dat de ele, au fost cedate într-o măsură oarecare. Acolo e toată game de medicamente pe care noi o folosim ”, a declarat Vasile Parasca, vicedirectorul spitalului Clinic al Ministerului Sănătății.

Contactat de ZdG, fostul director al Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Gheorghe Țurcanu, care a condus instituția în perioada 2016-2021, nu ne-a răspuns la apeluri și nici la mesaje pentru a comenta acest subiect.

În iulie curent, Igor Curov a fost desemnat în funcția de director al Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății în urma unui concurs organizat de către Ministerul Sănătății.