Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Amenzi între 900 și 1800…

Amenzi între 900 și 1800 de lei pentru cei care vor arunca gunoiul în locurile neautorizate din Chișinău

Persoanele fizice care vor arunca gunoiul în locuri neautorizate în capitală vor fi amendate cu sume cuprinse între 900 și 1800 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore.

În cazul persoanelor juridice, sancțiunile vor fi de 3000-9000 de lei. Acestea vor fi aplicate de către agenții constatatori, polițiștii, cât și responsabilii preturilor.

„Am solicitat ca la intrarea în parcurile şi scuarurile din toate sectoarele să fie instalate panouri pe care să fie afişate lista amenzilor, de care sunt pasibili cei ce vor face dezordine. Este de datoria fiecărui cetăţean să își facă curățenie în fața casei, dar şi să păstreze ordinea în stradă, parc sau în zonele publice.

Serviciile municipale, la rândul lor, vor instala mai multe coşuri pentru gunoi”, a specificat primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Consiliul municipal Chișinău a aprobat joi, 23 iulie, Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău. Documentul stabilește cadrul juridic unitar privind desfășurarea serviciului de salubrizare, definind modalitățile și condițiile ce trebuie îndeplinite pentru asigurarea serviciului și curățeniei pe raza administrativ-teritorială a orașului Chișinău.