Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ambasadorul UE la Chișinău, despre…

Ambasadorul UE la Chișinău, despre incendiul de la Filarmonica Națională: Prieteni, nu sunteți singuri în aceste momente grele! Suntem și vom rămâne alături de voi

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a publicat un mesaj pe o rețea de socializare după incendiul de ieri, 25 septembrie, de la Filarmonica Națională. 

„Cu mare tristețe am văzut dezastrul ce s-a abătut asupra clădirii Filarmonicii din Chișinău. Este un loc central pentru cultura și muzica națională și internațională, un loc drag tuturor oamenilor din Republica Moldova, unde eu și mulți dintre colegii mei am trăit, alături de prietenii noștri moldoveni, experiențe artistice extraordinare.

Prieteni, nu sunteți singuri în aceste momente grele! Suntem și vom rămâne alături de voi, și vom trai din nou bucuria artei care ne unește!”
, susține Michalko.

Un incendiu s-a produs joi, 24 septembrie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, a fost localizat de către pompieri la ora 16:20. Conform datelor preliminare ale IGSU, flăcările au afectat o suprafață de circa 3500 de metri pătrați. Cu flăcările izbucnite în jurul orei 12:00 au luptat 10 autospeciale, iar în jurul orei 14:40 tavanul sălii principale a cedat. 

Instituția teatral-concertistică Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a fost fondată în anul 1940.