Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alte 100 de concentratoare de…

Alte 100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituțiilor medicale din R. Moldova: au fost activate încă 60 de paturi la Dispensarul de Narcologie pentru pacienții cu Covid-19

Alte 100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară, datorită suportului oferit de Fondul Global, prin intermediul Unității de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății (UCIMP). Anunțul a fost făcut vineri, 20 noiembrie, de către responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății.

Potrivit responsabililor din Sănătate, concentratoarele de oxigen sunt extrem de importante în tratamentul bolnavilor cu afecțiuni pulmonare, diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului.

Totodată, astăzi MSMPS a activat alte 60 de paturi suplimentare la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru a face față numărului de internări.

MSMPS îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de protecție, să evite locurile aglomerate, să păstreze distanța socială și să poarte masca în transportul public și în spațiile închise unde nu este posibil de respectat distanța.

De la debutul pandemiei de Covid-19, în R. Moldova au fost înregistrate 93 961 de cazuri de infectare și 2 091 de decese provocate de infecția cu noul coronavirus.