Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alertă de călătorie în Federația…

Alertă de călătorie în Federația Rusă

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îndeamnă cetățenii R. Moldova să nu întreprindă călătorii neesențiale în Federația Rusă.

„În contextul deciziilor autorităților statelor din regiune care au afectat căile de transport aerian și terestru de pasageri din și spre Federația Rusă, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face un apel la calm către cetățenii țării noastre aflați temporar în Federația Rusă. În cazuri de urgență, celor care doresc să revină în R. Moldova le recomandăm să facă uz de rutele comerciale încă disponibile cu escale în Istanbul, Turcia sau Dubai, Emiratele Arabe Unite – cu destinația Iași sau București. Reamintim că până pe data de 4 martie curent spațiul aerian al R. Moldova este închis, prin Aeroportul Internațional Chișinău nefiind efectuate zboruri. La etapa actuală instituțiile abilitate evaluează posibilitățile de utilizare a unor rute alternative pentru transportul de pasageri, fiind identificate mai multe opțiuni care vor fi comunicate suplimentar. De asemenea, MAEIE îndeamnă cetățenii țării noastre să nu întreprindă călătorii neesențiale în Federația Rusă și să verifice cu regularitate informațiile difuzate pe pagina ministerului și a ambasadei Republicii Moldova la Moscova”, se spune într-un comunicat al MAEIE.

MAEIE îndeamnă cetățenii să afle informații de la Consultatul R. Moldova din capitala Federației Ruse.

strada Rojdestvenka, 7, 107031, Moscova
Tel.: tel:+ 7 (495) 790 75 46
E-mail: mailto:consul.moscova@mfa.gov.md

Totodată, MAEIE anunță că Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numărul de telefon tel:0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numerele tel:+373 22 23 20 02; tel:+373 22 20 10 47; tel:+373 78 220 041 (inclusiv din străinătate) sau email: mailto:call.center@mfa.gov.md.