Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alerta cu explozive de la…

Alerta cu explozive de la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă

UPDATE 21:26 Peste aproape o oră de verificări, Poliția a anunțat că alerta cu explozive de la Aeroportul Internațional Chișinău s-au dovedit a fi falsă.

Știrea inițială

O nouă alertă cu explozive a fost comunicată prin intermediul poștei electronice, anunță Poliția. Alerta a fost anunțată la Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit oamenilor legii, având în vedere noile măsuri restrictive privind accesul în Aeroport, „verificările se vor efectua fără evacuarea persoanelor”.

De luni, 1 august, intră în vigoare noile reguli privind accesul în Aeroportul Internațional Chișinău. Noile măsuri restrictive vin în contextul zecilor de alerte cu bombă anunțate anterior pe aeroportul de la Chișinău.

Astfel, din 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier. În acest sens vor fi stabilite coridoare speciale și separate pentru intrare și ieșire din Aeroport.

Se va permite intrarea în Aeroport în baza prezentării tiketului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Potrivit autorităților, primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în Aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor.

Reiterăm apelul nostru către cetățeni – să vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare. (…) Menținerea regimului în Aeroport este în responsabilitatea angajaților Poliției de Frontieră, vor fi antrenate și echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive. Mai mult că fluxul de pasageri de pe intrare în țară cu cel înregistrat pe ieșire din Moldova nu va interacționa, sala de așteptare fiind delimitată în acest sens”, menționează responsabilii de la Poliția de Frontieră.

Cu referință la spațiul de parcare în fața Aeroportului, va fi interzisă staționarea. Va fi permisă doar parcarea în locurile special amenjate unde accesul va fi asigurat de către administrația aeroportuară prin controlul și verificarea mașinilor suplimentar.  

Totodată, echipaje mixte INSP și IGC vor patrula zilnic în proximitatea Aeroportului și vor interveni cu suportul necesar în asigurarea securității aeroportuare.

Autoritățile anunță că vor fi instituite și alte măsuri suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual și prezentate public.

În ultimele săptămâni, Aeroportul Internațional Chișinău a fost ținta unor alerge cu bombă. De fiecare dată, sediul a fost evacuat, iar geniștii au făcut toate verificările necesare, activitatea aeroportului fiind întreruptă timp de câteva minute.