Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Al 4-lea caz de coronavirus,…

Al 4-lea caz de coronavirus, confirmat în Republica Moldova

A fost confirmat al patrulea caz de infectare de noul coronavirus în Republica Moldova. Este vorba despre un tânăr care recent a revenit din Italia.

Un caz din cele două, care erau în proces de confirmare, este pozitiv la prezența infecției prin Coronavirus de tip nou. Se așteaptă rezultatul de laborator și în celalălalt caz. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„Avem rezultatul final într-un caz și se confirmă că este infecție cu noul coronavirus. Referitor la celălalt caz, vom reveni cu date actualizate mâine. Nu s-a schimbat situația în privința persoanelor care sunt suspectate. La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” rămân șase adulți și la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii avem 7 persoane – doi adulți și cinci copii”, a menționat ministra.

Viorica Dumbrăveanu a punctat că deocamdată niciun copil nu este infectat cu coronavirus de tip nou.

După confirmarea ultimelor două cazuri, autoritățile au decis sistarea procesului educațional până la data de 23 martie, toate companiile aeriane și-au suspendat zborurile spre/din Italia. În acest conext și meciul amical dintre Republica Moldova și Andorra programat pe data de 26 martie, ora 19:45, în incinta Arenei Mici a Complexului Sheriff, Tiraspol și meciul amical dintre Republica Moldova și Federația Rusă programat pe data de 31 martie, ora 19:45, în incinta Stadionului Zimbru din mun. Chișinău să se dispute cu porțile închise, fără spectatori.